Articles

Przykładowy opis stanowiska Human Resources Manager

• prowadzi ciągłe badanie wszystkich polityk, programów i praktyk dotyczących zasobów ludzkich, aby informować kierownictwo o nowych wydarzeniach.
  • Zapewnia przywództwo w zakresie planowania strategicznego Zasobów Ludzkich.
  • ustanawia pomiary działów HR, które wspierają realizację strategicznych celów firmy.,
  • zarządza przygotowaniem i utrzymaniem takich raportów, które są niezbędne do realizacji funkcji działu. Przygotowuje okresowe raporty dla kierownictwa, w razie potrzeby lub na żądanie, w celu śledzenia realizacji celów strategicznych.
  • opracowuje i zarządza programami, procedurami i wytycznymi, aby pomóc dostosować pracowników do strategicznych celów firmy.
  • uczestniczy w spotkaniach kadry kierowniczej, zarządzającej i pracowników firmy oraz uczestniczy w innych spotkaniach i seminariach.,
  • wraz z CEO, CFO i community relations group zaplanuj działalność filantropijną i charytatywną firmy.
  • Human Resources Information Systems (HRIS)

• zarządza rozwojem i utrzymaniem sekcji zasobów ludzkich zarówno strony internetowej firmy, w szczególności rekrutacji, Kultury i informacji o firmie, jak i intranetu pracowniczego, wiki, biuletynów itp.
    • wykorzystuje system HRIS do eliminowania zadań administracyjnych, wzmacniania pozycji pracowników i zaspokajania innych potrzeb organizacji.,

szkolenia i rozwój

• koordynuje wszystkie programy szkoleniowe w zakresie zasobów ludzkich i przydziela uprawnienia / odpowiedzialność kadr i menedżerów w ramach tych programów. Zapewnia niezbędne wykształcenie i materiały dla menedżerów i pracowników, w tym warsztaty, podręczniki, podręczniki pracowników i standaryzowane raporty.
    • prowadzi wdrożenie systemu zarządzania wydajnością, który obejmuje plany rozwoju wydajności (PDP) i programy rozwoju pracowników.,
    • ustanawia wewnętrzny system szkolenia pracowników, który zaspokaja potrzeby szkoleniowe firmy, w tym ocenę potrzeb szkoleniowych, wprowadzanie nowych pracowników lub orientację, rozwój zarządzania, szkolenie przekrojowe produkcji, pomiar wpływu szkolenia i transfery szkoleń.
    • pomaga menedżerom w wyborze i zawieraniu zewnętrznych programów szkoleniowych i konsultantów.
    • pomaga w opracowywaniu i monitoruje wydatki korporacyjnego budżetu szkoleniowego. Prowadzi dokumentację szkoleń pracowników.,

zatrudnienie

• ustanawia i prowadzi standardowe praktyki i procedury rekrutacji i zatrudniania niezbędne do rekrutacji i zatrudniania najwyższej klasy pracowników.
    • wywiady menedżerskie i kandydatów na stanowiska kierownicze; służy jako część zespołu rekrutacyjnego dla finalistów pozycji.
    • przewodniczy wszelkim komisjom selekcyjnym lub posiedzeniom pracowników.

relacje pracownicze

• formułuje i rekomenduje politykę i cele kadrowe dla firmy na każdy temat związany z relacjami pracowniczymi i prawami pracowniczymi.,
    • współpracuje z zarządem w celu komunikowania Polityki, procedur, programów i przepisów dotyczących zasobów ludzkich.
    • określa i rekomenduje praktyki w zakresie relacji pracowniczych niezbędne do nawiązania pozytywnych relacji pracodawca-Pracownik oraz promowania wysokiego poziomu morale i motywacji pracowników. Przeprowadza okresowe badania w celu pomiaru satysfakcji i zaangażowania pracowników.
    • trenerzy i trenerzy trenują menedżerów w zakresie komunikacji, informacji zwrotnej, rozpoznawania i interakcji z pracownikami, którzy im się zgłaszają., Daje pewność, że menedżerowie wiedzą, jak skutecznie, etycznie, uczciwie i legalnie komunikować się z pracownikami.
    • prowadzi dochodzenia, gdy pojawiają się skargi lub obawy pracowników.
    • monitoruje i doradza menedżerom i nadzorcom w postępowym systemie dyscypliny w firmie. Monitoruje wdrażanie procesu poprawy wydajności z pracownikami wykonującymi pracę.
    • opiniuje, prowadzi i zatwierdza zalecenia zarządcze dotyczące zakończenia zatrudnienia.
    • prowadzi wdrażanie firmowych programów BHP., Monitoruje śledzenie danych wymaganych przez OSHA.
    • opiniuje odwołania pracowników za pomocą procedury reklamacyjnej firmy.

odszkodowania

• ustala strukturę wynagrodzeń i płac firmy, politykę wynagrodzeń i nadzoruje zmienne systemy wynagrodzeń w firmie, w tym premie i podwyżki.
    • prowadzi konkurencyjne badania rynku w celu ustanowienia praktyk płacowych i pasm płacowych, które pomagają rekrutować i zatrzymywać najlepszych pracowników.
    • monitoruje wszystkie praktyki i systemy płacowe pod kątem skuteczności i ograniczenia kosztów.,
    • prowadzi udział w co najmniej jednym badaniu wynagrodzeń rocznie. Monitoruje najlepsze praktyki w zakresie wynagrodzeń i świadczeń poprzez badania i aktualne informacje na temat dostępnych produktów.

świadczenia

• z pomocą dyrektora finansowego uzyskuje opłacalne świadczenia dla pracowników; monitoruje krajowe środowisko świadczeń pod kątem opcji i oszczędności kosztów.
    • prowadzi rozwój orientacji świadczeń i innych szkoleń dla pracowników i ich rodzin.,
    • zaleca zmiany w oferowanych świadczeniach, w szczególności nowych świadczeń mających na celu zadowolenie i utrzymanie pracowników.

prawo

• prowadzi firmę zgodność ze wszystkimi istniejącymi rządowymi i prawnymi wymogami prawnymi i rządowymi, w tym wszelkimi związanymi z równą szansą zatrudnienia (EEO), Ustawą o niepełnosprawnościach Amerykanów (ADA), Ustawą o urlopach rodzinnych i medycznych, Ustawą o emeryturach pracowniczych (ERISA), Departamentem pracy, odszkodowaniem dla pracowników, administracją bezpieczeństwa i zdrowia w pracy (OSHA) i tak dalej., Utrzymuje minimalną ekspozycję firmy na procesy sądowe.
    • kieruje przygotowaniem informacji wymaganych lub wymaganych do przestrzegania przepisów prawa. Zatwierdza wszystkie przekazane informacje. Służy jako główny kontakt z adwokatem prawa pracy firmy i poza agencjami rządowymi.
    • chroni interesy pracowników i firmy zgodnie z polityką kadrową firmy oraz przepisami i regulacjami rządowymi. Minimalizuje ryzyko.,

rozwój organizacji

• projektuje, kieruje i zarządza procesem rozwoju organizacji w całej firmie, który rozwiązuje takie problemy, jak planowanie sukcesji, rozwój pracowników najwyższej jakości, utrzymanie kluczowych pracowników, projektowanie organizacji i zarządzanie zmianami.
    • zarządza komunikacją pracowników i informacjami zwrotnymi za pomocą takich sposobów, jak spotkania firmowe, programy sugestii, ankiety satysfakcji pracowników, biuletyny, grupy skupiające pracowników, spotkania jeden-na-jeden i korzystanie z intranetu.,
    • zarządza procesem planowania organizacyjnego, który ocenia strukturę firmy, projekt pracy i prognozowanie personelu w całej firmie. Ocenia plany i zmiany planów. Wydaje zalecenia dla kierownictwa wykonawczego.
    • identyfikuje i monitoruje kulturę organizacji, aby wspierać osiąganie celów firmy i promować satysfakcję pracowników.
    • uczestniczy w procesie rozwoju organizacji, aby planować, komunikować i integrować wyniki planowania strategicznego w całej organizacji.,
    • zarządza komitetami obejmującymi całą firmę, w tym komitetami odnowy biologicznej, szkoleń, ochrony środowiska i bezpieczeństwa, działalności oraz kultury i komunikacji.
    • informuje dyrektora generalnego i zespół wykonawczy o istotnych problemach, które zagrażają realizacji celów firmy, oraz tych, które nie są odpowiednio rozwiązywane na poziomie zarządzania liniowego.

Kierownik Działu Kadr przejmuje inne obowiązki przypisane przez prezesa zarządu.,

Opis stanowiska został zaprojektowany w celu wskazania ogólnego charakteru i poziomu pracy wykonywanej przez osoby zatrudnione na tym stanowisku w ramach funkcji Human Resources Manager. Nie jest zaprojektowany tak, aby zawierał lub interpretował jako kompleksowy wykaz wszystkich obowiązków, obowiązków i kwalifikacji wymaganych od pracowników przydzielonych do pracy.

aby skutecznie wykonywać pracę Menedżera zasobów ludzkich, pracownik musi wykonać każdą istotną odpowiedzialność w sposób zadowalający., Wymagania te są reprezentatywne, ale nie all inclusive, wiedzy, umiejętności i umiejętności wymaganych do kierowania w roli menedżera zasobów ludzkich firmy.

Human Resources Manager wymagania dotyczące pracy

• wiedza i doświadczenie w zakresie prawa pracy, wynagrodzeń, planowania organizacyjnego, rekrutacji, rozwoju organizacji, relacji z pracownikami, bezpieczeństwa, zaangażowania pracowników i rozwoju pracowników.,
    • lepsze od przeciętnych umiejętności komunikacji pisanej i mówionej.
    • wybitne umiejętności budowania relacji interpersonalnych i coachingu pracowników.
    • wykazał umiejętność kierowania i rozwijania pracowników działu HR.
    • doskonała znajomość obsługi komputera w środowisku Microsoft Windows. Musi obejmować znajomość Excela i umiejętności w zakresie systemów informatycznych Zasobów Ludzkich (HRIS).,
    • ogólna znajomość różnych przepisów i praktyk prawa pracy oraz doświadczenie w pracy z radcą prawnym prawa pracy.
    • doświadczenie w zarządzaniu programami świadczeń i wynagrodzeń oraz innymi programami i procesami rozpoznawania i angażowania Zasobów Ludzkich.
    • dowód umiejętności praktykowania i trenowania menedżerów organizacji w praktyce o wysokim poziomie poufności.
    • doskonałe umiejętności zarządzania organizacją.,

wykształcenie i doświadczenie wymagane na stanowisku Human Resources Manager

• Minimum licencjata lub równoważnego stopnia w dziedzinie zasobów ludzkich, biznesu lub rozwoju organizacji.
    • minimum siedmioletnie doświadczenie w zarządzaniu na stanowiskach kadrowych.
    • specjalistyczne szkolenia z zakresu prawa pracy, odszkodowań, planowania organizacyjnego, rozwoju organizacji, stosunków pracowniczych, bezpieczeństwa, szkoleń i prewencyjnych stosunków pracy, preferowane.,
    • preferowana jest aktywna przynależność do odpowiednich sieci Zasobów Ludzkich i organizacji oraz stałe zaangażowanie społeczności.
    • posiada stałe powiązania z liderami odnoszących sukcesy firm i organizacji, które praktykują skuteczne zarządzanie zasobami ludzkimi.

wymagania fizyczne stanowiska Human Resources Manager

te wymagania fizyczne są reprezentatywne dla wymagań fizycznych niezbędnych dla pracownika do skutecznego wykonywania podstawowych funkcji stanowiska Human Resources Manager., Można dokonać racjonalnych dostosowań, aby umożliwić osobom niepełnosprawnym wykonywanie opisanych podstawowych funkcji w pracy menedżera ds. zasobów ludzkich.

podczas wykonywania obowiązków kierownika Działu Kadr pracownik jest zobowiązany do mówienia i słuchania. Pracownik często musi siedzieć i używać rąk i palców, obsługiwać lub czuć. Od czasu do czasu pracownik musi stać, chodzić, sięgać ramionami i rękami, wspinać się lub balansować, a także schylać się, klękać, kucać lub czołgać. Zdolności widzenia wymagane do tego zadania obejmują bliskie widzenie.,

środowisko pracy menedżera ds. zasobów ludzkich

podczas wykonywania obowiązków na stanowisku menedżera ds. zasobów ludzkich te cechy środowiska pracy są reprezentatywne dla środowiska, z jakim spotka się menedżer ds. zasobów ludzkich. Można dokonać odpowiednich dostosowań, aby umożliwić osobom niepełnosprawnym wykonywanie podstawowych funkcji związanych z pracą menedżera ds. zasobów ludzkich.

podczas wykonywania tej pracy pracownik jest okazjonalnie narażony na przemieszczanie części mechanicznych i pojazdów., Poziom hałasu w środowisku pracy jest zwykle cichy lub umiarkowany.

wnioski

Ten opis stanowiska ma na celu przekazanie informacji niezbędnych do zrozumienia zakresu stanowiska menedżera ds. zasobów ludzkich i nie ma być wyczerpującą listą doświadczenia, umiejętności, wysiłków, obowiązków, odpowiedzialności lub warunków pracy związanych z tym stanowiskiem.

należy pamiętać, że podane informacje, choć wiarygodne, nie są gwarantowane dokładności i legalności., Witryna jest czytana przez publiczność na całym świecie, a przepisy i regulacje dotyczące zatrudnienia różnią się w zależności od stanu i kraju. Proszę zwrócić się o pomoc prawną lub pomoc ze stanowych, federalnych lub międzynarodowych zasobów rządowych, aby upewnić się, że interpretacja prawna i decyzje są prawidłowe dla Twojej lokalizacji. Te informacje są dla wskazówek, pomysłów i pomocy.

chcesz uzyskać więcej informacji o opisach stanowisk pracy?